Moje osobní zpověď

Cestu k mému životnímu rozhodnutí a mé nynější cestě krásně vystihuje  Paulo Coelho (brazilský spisovatel)  

"Zapomeň na pohodlí a jdi hledat svoje království."

Jak to všechno začalo, Je mi čtyřicet let a můj život je jak na houpačce. Chvíli je nahoře, chvíli zase dole. Na jedné straně mám vše, co si člověk může přát. Rodinu, manžela, dvě krásné zdravé dcery, práci, pravidelný příjem, dům, auto, přátele, dovolené. Na druhé straně na sebe a na své okolí vyvíjím tlak kvůli vysokým nákladům, které jsme si za dvacet let vytvořili. Hypotéka, velký dům a zahrada, splácení dluhů za blízkou osobu. Tlak na výkon v práci i v soukromém životě. 

Na venek působím, že jsem šťastná. Uvnitř sebe svádím neustálý boj. Pocity euforie střídá totální  beznaději. Mám úzkosti. Strach z budoucnosti. Vnitřní prázdnotu a životního nenaplnění. Každodenní bolesti na hrudi a na srdci. 

Proč? Odpověď ještě neznám, ale vím, že to sama nezvládnu. Potřebuji si říct o pomoc.

Můj zdravotní stav se začíná zhoršovat. Dvacetiletá cesta mého života, která byla "naprogramovaná" tím, co jsem kolem sebe viděla, slyšela, okoukávala, učila se a uvěřila v dětství, skončila v mých čtyřiceti letech životním kotrmelcem. Nulovou sebe hodnotou. Nulovým sebe přijetím. Vyhořelá. Prázdná. V panice.

Životní přeměna!

Dvacet let v účtárně v roli zaměstnankyně! Šestnáct let v manželství. Čtyřicet let v roli zachraňující a vychovávající dcery a sestry přineslo svou daň.

Psal se říjen 2019 a během jednoho jediného měsíce skončilo a zmizelo z mého života vše, co jsem si za dvacet let vytvořila. Musela jsem tento domeček, který nestál na pevných základech zbořit.

Přišlo rozhodnutí.
Výpověď a ukončení zaměstnaneckého poměru
Podání žádosti o rozvod a odchod z rodinného domu
Vymezení se celé mé rodině a ukončit tak velké zatížení mnoha lidí vlivem dluhů

Opět se mi střídali pocity euforie z odchodu a paniky a strachy z budoucnosti. 

Stála jsem na startu mého nového života. Začátek mé nové životní cesty. 

Nastoupení do školy kouče a kurzu investování na burze! Start přeměny z role zaměstnankyně, do role podnikatelky. Z role "závislé" manželky, do role svobodné, samostatné ženy, která je zodpovědná za svůj život a finančně nezávislá mohl začít!

NÁVRAT K SOBĚ!

Deset let dlouhodobého vnitřního stresu. Dva měsíce fyzického i psychického vypětí přineslo svou daň. Na měsíc mé tělo naprosto vyplo. Nebyla jsem schopná vstát z postele. Výčitky, pocity viny, zoufalství a samoty se staly na několik týdnů mou každodenní součástí, mým emočním domovem. 

Co mě celou dobu drželo nad vodou, byla vnitřní víra, že to zvládnu! Vnitřní rozhodnutí, že to kvůli svým dětem nevzdám! Víra a podpora terapeutů a koučů.

Snad prvně v životě jsem sama sobě začala klást otázky:

Kdo jsi? 

Jsem žena, máma, partnerka, sestra, dcera, kamarádka. Člověk s velkým srdcem, empatií a talentem naslouchat. Vidět souvislosti. Jsem člověk, který miluje cestování, příběhy lidí. Přeji si být psycholožkou, terapeutkou, koučkou, školitelkou. Prostě člověkem, který pomáhá lidem při jejich těžkých životních situacích. Dodává jim odvahu při životní změně. Naslouchá jim. Umí je podpořit. Umí jim díky svým vlastním životním zkušenostem pomoci.

Kam ve svém životě jdeš?

Jdu za poznáním sebe sama. Jdu se vrátit ke svým hodnotám, talentům a darům. Jdu se naučit změnit přesvědčení, vzorce chování a návyky, které mne v životě neslouží a podpořit ty, v kterým se cítím jako ryba ve vodě. Jdu za svým životem. Za životem nezávislé, svobodné a inspirativní ženy. Milující, podporující maminkou, partnerkou. Úspěšnou podnikatelkou.

Koho chceš mít vedle sebe?

Přeji si mít vedle sebe podporující a inspirativní lidi. Lidi, kteří mne každý den posouvají, učí a motivují a já totéž přináším jim. Být v láskyplných vztazích postavených na pevných základech. Žít v důvěře, respektu, toleranci a lásce. Nebát se říci svůj názor a zároveň ho umět přijmout.

Vystudovala jsem školu koučů. Seznámila jsem se blíže s investicemi a začala jsem krůček po krůčku skládat svůj nový život.